Rehabilitació energètica d’habitatges: inversió o despesa?

La rehabilitació energètica d’un habitatge és una despesa o una inversió? Sembla obvi que la resposta correcta seria referir-nos a la rehabilitació energètica com una inversió. I serveixi com a argument que, segons publicava El Periódico de Catalunya, la rehabilitació energètica dels edificis permet estalviar fins a un 79% en el rebut d’un habitatge, xifrant l’estalvi en el rebut de la llum en 1000€.

Segons el mateix article, el cost anual de l’energia per a un habitatge de 80 metres quadrats a Catalunya oscil·la entre els 600 i els 3000€ depenent de la zona climàtica. Una despesa mitjana que podria reduir-se en un 40% aïllant tèrmicament parets, sostres i/o cobertes mitjançant l’insuflat o el projectat de cel·lulosa.

I ens hem deixat intencionadament forquilles de despesa inferiors a una qualificació energètica D, però és que segons publiquen a Energy News, «menys del 5% dels edificis existents s’han construït amb criteris d’estalvi i eficiència energètica«.

Dades que, per elles mateixes, no només dissipen el dubte que ens plantejàvem a l’inici sinó que aprofundeixen en l’interès i benefici econòmic que hi ha darrere de cada actuació destinada a la millora de l’eficiència energètica. Tal com expliquen en l’article d’Energy News, «els edificis són responsables de més del 31% del consum d’energia final» del país.

La rehabilitació energètica, subvencionada:

Perquè es tracta no només d’un objectiu personal o domèstic, també de país. Com assenyala l’enginyer Jordi Pascual en una entrevista aEl Periódico de Catalunya, «la rehabilitació energètica suposa un benefici comú«. És coherent, per tant, que existeixin línies d’ajuda i subvencions públiques per millorar l’eficiència energètica.

Ajudes que s’articulen entorn del Programa d’Ajudes per a la Rehabilitació Energètica d’Edificis Existents (PAREER-CRECE), entre els objectius dels quals està «contribuir a aconseguir els objectius establerts en la Directiva 2012/27/UE relativa a l’eficiència energètica i en el Pla d’Acció 2014-2020«.

Entre les tipologies d’actuació subvencionables està la millora de l’eficiència energètica de l’envolupant tèrmica, és a dir, la millora de l’aïllament tèrmic.

Rehabilitación energética de edificios

Aïllants naturals per a una rehabilitació energètica

Qualsevol excusa és bona, doncs, per millorar l’eficiència energètica de l’envolupant tèrmica. Per exemple, pintar. Almenys si optem per la cel·lulosa i el mètode d’insuflat en parets des de l’interior. Perquè sense obra i en un només dia, el seu habitatge haurà millorat la qualificació energètica, protegint-lo contra el fred, la calor i el soroll. Si es tracta d’una reforma o rehabilitació integral, el mètode del projectat és ideal.

Però si, a part de l’objectiu principal, la rehabilitació energètica, volem també que sigui sostenible, les opcions passen per l’ús d’aïllants naturals com la cel·lulosa.

En qualsevol cas, si estàs pensant a estalviar energia, a pagar menys per la calefacció, a protegir casa teva contra el fred, la calor i el soroll, no dubtis a contactar amb nosaltres. Sense compromís, és clar!

[vcex_button url=»https://www.aistercel.es/aislar-termicamente-tu-casa-con-aistercel/» title=»Aistercel» style=»graphical» align=»left» color=»black» size=»small» target=»self» rel=»none»]Contacta[/vcex_button]

El mejor servicio de aislamiento térmico en Barcelona, Catalunya

¿Está buscando aislamiento térmico cerca de usted en Barcelona? La empresa de aislamiento térmico Aistercel en Barcelona ha brindado un servicio de reparación de aislamiento térmico profesional y confiable a nuestros clientes locales durante los últimos 20 años....