Projectat de cel·lulosa en obra nova: l’alternativa sostenible

El projectat de cel·lulosa en obra nova és l’alternativa natural i sostenible al més habitual dels materials utilitzats amb aquest tipus d’aplicació, el poliuretà o escuma de poliuretà, que pot ser l’opció més barata però no necessàriament la millor, atès que hi ha vegades que és pitjor el remei que la malatira, tal i com expliquen al blog Teoria de la Construcció a partir d’un exemple concret.

Assenyalen en aquest article tres raons fonamentals o, sent més precisos, tres contraindicacions concretes que no presenta en cap cas la cel·lulosa: transpiració, fongs i reacció al foc. És veritat que l’article se centra en l’aplicació, mitjançant projectat, en un sostre de fusta, però les propietats de la cel·lulosa, a més d’afegir l’aïllament acústic, sí deixen transpirar, preveu l’aparició de fongs i insectes gràcies a les sals bóriques amb les quals es tracta la cel·lulosa durant la seva fabricació, i no propaga flama en cas d’incendi. Però hi ha més avantatges fins i tot quan parlem de projectat de cel·lulosa en obra nova com és aquest cas.

Projectat de cel·lulosa en obra nova: com es fa?

És simple, molt simple. La cel·lulosa, durant la seva projecció, es barreja amb aigua i va formant una capa homogènia, resistent i duradora atès que ni minva ni necessita cap manteniment. Però, com que val més una imatge que mil paraules, a continuació et deixem un clip il·lustratiu del procés.

 

El clip està enregistrat durant el projectat de cel·lulosa en obra nova. Concretament a Valls, on ens van encarregar l’aplicació de cel·lulosa mitjançant aquest mètode, tant en parets com en sostre. No obstant això, fa un temps vam dedicar un dels nostres vídeos (pots trobar-los tots al nostre canal de YouTube) a explicar aquest mètode d’aplicació de l’aïllant tèrmic.

Projectat de cel·lulosa en obra nova: adéu als ponts tèrmics

Comencem explicant què és un pont tèrmic. I ho farem recolzant-nos en la definició que ofereixen en el web Habitatge Saludable: els ponts tèrmics «són aquells punts de la façana o teulada en els quals es transmet més fàcilment la calor que en la resta de la superfície. Això pot ser perquè estan fets d’un material més conductor o perquè es tracta d’un element que està en contacte alhora amb l’aire de fora i l’aire de dins».

Com veuràs en la següent imatge, un dels punts forts o avantatges del sistema de projectat en obra nova és que elimina gairebé per complet els ponts tèrmics. En la següent imatge pots apreciar com queda aplicada la cel·lulosa en un pilar, una cosa que, lamentablement, no sol ser possible quan es tracta de millorar l’aïllament tèrmic mitjançant el sistema d’insuflat en càmera.

El sistema és ràpid, àgil, permet en molts casos el treball compartit amb altres equips durant la construcció i garanteix estalvis espectaculars en climatització, tant a l’hivern com a l’estiu. No obstant això, és un mètode que ha de circumscriure’s a obra nova, excepte excepcions puntuals.

[vcex_button url=»https://www.aistercel.es/aislar-termicamente-tu-casa-con-aistercel/» title=»Contacta con Aistercel» style=»flat» align=»left» color=»black» size=»small» target=»self» rel=»none»]Pregunta sense compromís[/vcex_button]

El mejor servicio de aislamiento térmico en Barcelona, Catalunya

El mejor servicio de aislamiento térmico en Barcelona, Catalunya

¿Está buscando aislamiento térmico cerca de usted en Barcelona? La empresa de aislamiento térmico Aistercel en Barcelona ha brindado un servicio de reparación de aislamiento térmico profesional y confiable a nuestros clientes locales durante los últimos 20 años....