Passivhaus i cel·lulosa: un bon equip

Què és l’estàndard Passivhaus? Diversos anàlisis realitzats per la Unió Europea determinen que, per mantenir un nivell de vida acceptable, la despesa energètica d’una llar no hauria de superar el 5% dels ingressos dels seus habitants.

Però sabem que, per desgràcia, a Espanya això no és així en la majoria de casos. De fet, un 3% de les llars espanyoles destina més del 20% dels seus ingressos a pagar l’energia que consumeix, segons dades de l’ Associació de Ciències Ambientals.

La pobresa energètica és un problema greu que s’ha de resoldre en un futur immediat i, per això, hi ha iniciatives que intenten fer que les necessitats energètiques de la ciutadania siguin mínimes. La construcció de cases i edificis eficients n’és la principal.

En aquest sentit, un dels estàndards que assegura que una edificació és de consum gairebé nul és el Passivhaus, desenvolupat a Alemanya durant els anys 80. Les construccions realitzades sota els seus criteris redueixen fins a un 90% la demanda de calefacció i refrigeració respecte a una convencional, amb la qual cosa l’impacte en l’economia de les famílies i en el medi ambient és molt baix. I com s’aconsegueix això?

L’estàndard Passivhaus pot reduir fins un 90% la despesa energètica

A través de tècniques passives com la reducció de la superfície en contacte amb l’exterior, una orientació correcta de les finestres, l’eliminació de ponts tèrmics, l’ús de materials d’altes prestacions o la ventilació mecànica amb recuperador de calor.

I, per descomptat, un bon aïllament que impedeixi que la temperatura interior es mantingui estable. La cel·lulosa és ideal per a aquest propòsit, un aïllant natural de baixa petjada ecològica per a la seva fabricació i que s’adapta als diferents espais que cal omplir, no propaga flama en cas d’incendi, és de molt fàcil aplicació i té el valor afegit d’aïllar també acústicament.

L’aplicació dels criteris Passivhaus no té per què suposar una gran despesa. De fet, si s’apliquen en una construcció des del principi, el cost serà el mateix que el de qualsevol altra. En el cas dels habitatges ja construïts, no es podrà aconseguir la certificació Passivhaus, però sí es podrà millorar sensiblement l’aïllament (la cel·lulosa insuflada torna a ser l’opció ideal) i, per tant, reduir els diners que gastem en energia.

Si ets arquitecte i estàs treballant en un projecte Passivhaus o similar, pots comptar amb Aistercel per a l’aplicació de l’aïllament tèrmic amb cel·lulosa.

[vcex_button url=»https://www.aistercel.es/aislar-termicamente-tu-casa-con-aistercel/» title=»Mejora tu aislamiento con Aistercel» style=»graphical» align=»left» color=»black» size=»small» target=»self» rel=»none»]Pregunta sense compromís[/vcex_button]

El mejor servicio de aislamiento térmico en Barcelona, Catalunya

El mejor servicio de aislamiento térmico en Barcelona, Catalunya

¿Está buscando aislamiento térmico cerca de usted en Barcelona? La empresa de aislamiento térmico Aistercel en Barcelona ha brindado un servicio de reparación de aislamiento térmico profesional y confiable a nuestros clientes locales durante los últimos 20 años....