Millora de l’envoltant tèrmica d’un edifici a Barcelona

Millora de l’envoltant tèrmica d’un edifici: aïllament tèrmic amb cel·lulosa

La millora de l’envoltant tèrmica era un dels objectius planejats a la rehabilitació de la façana d’aquest edifici a Barcelona i que va portar a terme l’emprea Enhebra Rehabilita. I Aistercel va ser l’encarregada de la millora de l’envoltant tèrmica mitjançant l’insuflat de cel·lulosa des de l’exterior de la façana.

En el cas que ens ocupa, i com pot apreciar-se en les imatges que il·lustren aquesta entrada, Aistercel va portar a terme l’aïllament tèrmic mitjançant l’insuflat de cel·lulosa des de l’exrerior, aprofitant la bastida instal·lada. D’aquesta forma, es van minimitzar les molèsties al veïnat. Es va omplir la càmera d’aire, d’entre 8-10 centímetres, mitjançant l’insuflat de cel·lulosa i aprofitant les juntes de la façana d’obra vista.

No obstant això, i anteriorment a les actuacions d’aïllament tèrmic, es van comprovar un per un els calaixos de les persianes de cada habitatge per solucionar possibles defectes ja que, en el cas d’haver estat comunicades amb la càmera d’aire (una cosa més habitual del que es pugui pernsar), les molèsties haurien entrat a l’interior dels pisos.

Però, què és l’envoltant tèrmica?

Tal com explicaven en el bloc eco-lógicos.es, l’envoltant tèrmica d’un edifici és

«la pell que el protegeix de la temperatura, aire i humitat exteriors per millorar la qualitat de vida dels seus ocupants, mentres optimitza l’estalvi d’energia i així redueix la factura energètica i les emissions contaminants».

Millorar l’envoltant tèrmica és, principalment, millorar l’aïllament tèrmica, ja que en seria l’escut, la barrera que protegeix els nostres nivells de confort a l’interior dels nostres habitatges, protegint-nos del fred, la calor i, en el cas de la cel·lulosa, també contra el soroll. Millora el benestar i redueix la demanda d’energia. Benestar i estalvi per sempre.

La teva comunitat està pensant en rehabilitat la façana? Doncs és el moment de generar més benestar i molt d’estalvi millorant l’envoltant tèrmica, millorant l’aïllament tèrmic.  Notaràs la diferència!

Aistercel y Biocultura: una cita ineludible

Aistercel y Biocultura: una cita ineludible

Un año más, Aistercel estará presente en Biocultura Barcelona, que se celebra en el Palau Sant Jordi desde el 9 al 12 de mayo. BioCultura llega a su trigésima edición, nuevamente en el Palau Sant Jordi de Barcelona, al amparo del auge de la producción, ventas y...