La casa EOS a Cardedeu, en el camí de l’estàndard Passivhaus

Aistercel ha treballat a la casa EOS de Cardedeu, un projecte de reforma i ampliació d’una casa sota els paràmetres de l’estàndard alemany Passivhaus. L’objectiu d’OF Tècnics Associats era millorar, de manera notable, l’eficiència energètica d’aquesta llar particular que, encara que no té la certificació Passivhaus per no estar concebuda per a això des d’un inici, servirà com a model per a futurs projectes.

L’estàndard Passivhaus assegura una reducció energètica important a través de l’aïllament

La casa EOS consta de dues parts diferenciades: l’edificació antiga i una nova al mateix nivell. La preocupació principal era que les dues tinguessin un comportament tèrmic similar, cosa que s’ha aconseguit en part gràcies a la cel·lulosa. A la part que ja existia es va netejar la càmera interior dels murs i es va omplir amb cel·lulosa insuflada. A l’interior i exterior de les parets es va reforçar l’aïllament, arribant a un total d’uns 25-26 centímetres de gruix.

La zona nova, formada per una estructura de fusta, tenia cel·les que es van omplir amb el mateix material i es van reforçar per tots dos costats, aconseguint un aïllament tèrmic continu d’uns 30 centímetres. La cel·lulosa és un material ideal com a aïllant, ja que omple fàcilment tot el motlle on s’injecta i, a més, és un excel·lent protector contra el soroll exterior.

Altres actuacions que s’han seguit dins de l’estàndard Passivhaus han anat en la línia d’aconseguir un aïllament tèrmic òptim. Per exemple, s’han col·locat radiadors de molt baixa temperatura de fred i de calor, s’ha segellat tot el perímetre per aconseguir que no passi l’aire i s’ha instal·lat una recuperadora de calor.

A més, els responsables del projecte han dedicat moltes hores a fer un seguiment per implementar tot això correctament. D’aquesta manera, s’ha aconseguit una reducció de fins a un 90% del consum d’energia i una altra baixada equiparable de la factura mensual.

Ets arquitecte i tens entre mans un projecte que requereix d’un bon aïllament tèrmic a partir d’un material natural i sostenible com la cel·lulosa? Contacta amb nosaltres sense compromís.

[vcex_button url=»https://www.aistercel.es/aislar-termicamente-tu-casa-con-aistercel/» title=»Contacta con Aistercel» style=»graphical» align=»left» color=»black» size=»small» target=»self» rel=»none»]Contacta sense compromís[/vcex_button]

El mejor servicio de aislamiento térmico en Barcelona, Catalunya

El mejor servicio de aislamiento térmico en Barcelona, Catalunya

¿Está buscando aislamiento térmico cerca de usted en Barcelona? La empresa de aislamiento térmico Aistercel en Barcelona ha brindado un servicio de reparación de aislamiento térmico profesional y confiable a nuestros clientes locales durante los últimos 20 años....