Insuflar cel·lulosa per estalviar energia: l’exemple de l’Ajuntament de Vacarisses

Insuflar cel·lulosa per estalviar energia en edificis i equipaments municipals va ser l’opció escollida per l’Ajuntament de Vacarisses per aïllar tèrmicament l’edifici de l’Ajuntament i l’escola bressol municipal El Cuc.

Insuflar celulosa en equipamientos municipales

L’actuació general va ser adjudicada al Grupo SOLCA, qui va confiar en Aistercel per dur a terme l’actuació d’aïllament tèrmic mitjançant insuflat de cel·lulosa en parets i coberta, estava inclosa en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible que l’Ajuntament ve executant des de 2012.

L’Ajuntament preveu que el consum de climatització i calefacció es redueixi entre un 30% y un 40%. Aquestes xifres equivalen a un estalvi econòmic aproximat d’entre 4.000 y 5.000 euros anuals. Així mateix, millorarà el confort tèrmic i acústic dels usuaris d’aquests equipaments.

Per la nostra banda, tenint en compte que el nostre objectiu era insuflar cel·lulosa en parets i cobertes, amb una càmera disponible, en el cas de les parets, superior als 10 centímetres, entenem que la forquilla d’estalvi es quedarà i fins i tot superarà les previsions màximes.

Insuflar cel·lulosa sense entorpir el dia a dia

En més d’una ocasió hem explicat tant els beneficis derivats de les propietats de la cel·lulosa com aïllant tèrmic i acústic, com de la rapidesa i senzillesa del mètode d’aplicació. El cas de l’Ajuntamient i la guarderia són un exemple magnífic de què diem la veritat.

I és que més enllà de la necessitat de comptar amb un elevador per accedir a la càmera d’aires des de l’exterior de l’edifici municipal, la resta del procés va ser exactament igual al que seguim en el cas d’habitatges particulars. Fins a tal punt que no va ser necessari en cap moment alterar l’activitat diària dels treballadors municipals.

Ha resultat un plaer treballar per SOLCA i per a l’Ajuntament de Vacarisses. Per això, volem agrair la col·laboració de tots dos en la gravació del reportatge que apareix en aquest article i que esperem que, com tan bé explica Josep Maria Ortiz en el vídeo, serveixi per, a més d’estalviar, generar aquest efecte mirall a la ciutadania.

El mejor servicio de aislamiento térmico en Barcelona, Catalunya

El mejor servicio de aislamiento térmico en Barcelona, Catalunya

¿Está buscando aislamiento térmico cerca de usted en Barcelona? La empresa de aislamiento térmico Aistercel en Barcelona ha brindado un servicio de reparación de aislamiento térmico profesional y confiable a nuestros clientes locales durante los últimos 20 años....