Fibra de fusta per aïllar tèrmicament la teulada d’una casa a Rubí

Fibra de fusta per aïllar tèrmicament una teulada a Rubí

Usar fibra de fusta per aïllar tèrmicament una teulada naturalment. L’objectiu de l’actuació d’Aistercel era la millora de l’aïllament tèrmic de la coberta d’un habitatge a Rubí (Barcelona). Si bé Aistercel recomana i aplica principalment cel·lulosa per a l’aïllament tèrmic de parets, sostres i cobertes o sostres, en aquest cas utilitzem fibra de fusta Steico per millorar la protecció tèrmic d’una casa construïda abans dels 80.

Com en el cas de la cel·lulosa, el cotó, el suro o la fibra de fusta, entre altres, són aïllants naturals i ecològics tal com expliquen en detall a la web de ECOHOUSES. I Aistercel, com a aplicador d’aïllament tèrmic experimentat, treballa amb ells amb la mateixa eficàcia i solvència.

La situació prèvia a l’aplicació de la fibra de fusta per aïllar tèrmicament una teulada com el que veus en les imatges era la següent: un forn a l’estiu, una nevera a l’hivern.

Temperatures elevadíssimes a l’estiu que impedien pràcticament l’ús de la planta superior de l’habitatge i, a l’hivern, una despesa insuportable en calefacció per a mantenir una mínima temperatura de confort. El panorama descrit venia motivat pel fet que el terrat de pissarra sobre un encadellat era tota la protecció tèrmica.

Fibra de fusta per millorar l’aïllament tèrmic aprofitant les reparacions a la teulada

Igual que solem dir que si tenim pensat pintar el nostre habitatge és una oportunitat per insuflar cel·lulosa sense deixar ni rastre, en aquest cas la necessitat de reparar algunes de les teules de pissarra de la teulada va ser l’oportunitat per aplicar l’aïllament tèrmic amb fibra de fusta d’un espessor de 10 centímetres.

Fibra de madera, aislante térmico natural

Una vegada retirades les teules, i sanejada la zona adequadament, es van fixar uns llistons entre els quals es col·locava la placa aïllant de fibra de fusta, seguida d’una làmina impermeable transpirable. Sobre aquesta es van col·locar novament llistons horitzontalment que servirien de suport per a les teules, generant a més una cambra d’aire de 3 centímetres extra.

En el següent vídeo pots veure el procés complet de construcció d’una teulada de fusta aïllada tèrmicament amb fibra de fusta Steico.

Els beneficis immediats de l’aïllament amb fibra de fusta

Tal com hem descrit abans, el panorama era tèrmicament desolador. Forn a l’estiu, nevera a l’hivern. Despesa de calefacció descontrolant-se sense ni tan sols aconseguir de manera estable una temperatura de confort acceptable. Després de l’aplicació de l’aïllament tèrmic, canvi radical i immediat.

Estalvi en calefacció (en aquest cas per sobre del 70% tenint en compte, això sí, que la demanda energètica necessària per climatizar l’habitatge era desorbitat), i millora ostensible del confort tèrmic i, per tant, de l’habitabilitat de la casa.

En aquest cas, l’estalvi va començar per la teulada. Si desitges més informació o vols conèixer les possibilitats de l’aïllament tèrmic per a casa teva, no dubtis a contactar amb nosaltres. Estarem encantats d’ajudar-te.

[vcex_button url=»https://www.aistercel.es/aislar-termicamente-tu-casa-con-aistercel/» title=»Aísla térmicamente tu casa con Aistercel» style=»graphical» align=»left» color=»black» size=»small» target=»self» rel=»none»]Contacta amb Aistercel[/vcex_button]

El mejor servicio de aislamiento térmico en Barcelona, Catalunya

¿Está buscando aislamiento térmico cerca de usted en Barcelona? La empresa de aislamiento térmico Aistercel en Barcelona ha brindado un servicio de reparación de aislamiento térmico profesional y confiable a nuestros clientes locales durante los últimos 20 años....