Com millorar l’aïllament tèrmic amb insuflat de cel·lulosa: un exemple a Vilanova del Vallès

Com puc millorar l’aïllament tèrmic de casa meva si ja està construïda? Sens dubte, aquesta és una de les preguntes que més freqüentment ens fan els que volen millorar l’eficiència energètica de les seves llars per reduir considerablement les despeses de climatització que representen, en el consum d’energia en una llar tipus, el 42,8%. Com hem explicat en altres ocasions, no calen obres i, en un sol dia, gràcies al mètode d’aplicació i a les propietats del material, millora l’eficiència energètica propiciant estalvis directes del 40% en les despeses de calefacció.

En el vídeo que acompanya aquesta entrada, Marc Soriano t’ofereix algunes claus de com millorar l’aïllament tèrmic d’un habitatge, en aquest cas una casa a quatre vents al municipi de Vilanova del Vallès.

Una localitat on, d’acord amb les dades que ofereix la taula climàtica que trobaràs a continuació, millorar l’aïllament tèrmic és especialment rendible perquè la cel·lulosa protegeix a l’hivern, però també a l’estiu de la calor, esmorteint (si ens permeten la llicència), l’impacte de la temperatura exterior. I cada grau de més o de menys suposa un 7% a la factura de la llum (aire condicionat).

Cómo mejorar el aislamiento térmico. Un ejemplo en Vilanova del Vallès

Per què és especialment rendible aquesta actuació de millora de l’aïllament tèrmic?

Val a dir, abans de respondre la pregunta, que millorar l’aïllament tèrmic és sempre rendible triïs l’opció o mètode d’aplicació que triïs. Sobretot si som conscients de quin és el panorama actual en qual els edificis d’habitatges són responsables de gairebé un terç de les emissions nocives, tal com expliquen en aquest article de Residus Professionals, i on, entenem que molt encertadament, defineixen aquests edificis com a «depredadors energètics«.

Perquè, tal com contextualitzen en el mateix article, «la majoria dels edificis d’Espanya tenen més de 40 anys, no s’ajusten a cap reglamentació sobre condicions tèrmiques i energètiques adequades per a l’habitabilitat i, per tant, no tenen un aïllament tèrmic apropiat«. De moment ja hi ha una rendibilitat d’interès general perquè a tots ens pertoca millorar la qualitat de l’aire que respirem.

Com millorar l’aïllament tèrmic sense fer obres

En el cas d’aquest habitatge a quatre vents de Vilanova del Vallès, construïda el 2005 sota altres criteris tècnics d’edificació, els aïllaments deixen molt que desitjar perquè, com en la majoria dels casos, es cenyeixen al mínim establert i al material (suposadament) més econòmic sense gaire més consideració. No s’admeten determinats materials quan es treballa sota criteris Pasivhaus, per exemple.

Millorar l’aïllament tèrmic és bo i és rendible. Fer-ho, a més, amb cel·lulosa és fer-ho amb un material natural i amb una molt baixa petjada ecològica en el seu procés de fabricació. Un material i un mètode d’aplicació que, com pots veure en el vídeo, és ràpid i efectiu. Un exemple sostenible de com millorar l’aïllament tèrmic corregint els dèficits originals de la construcció sense més obra que els accessos a les càmeres que els equips d’Aistercel deixen degudament tapats.

Una forma d’estalviar molts diners en calefacció com et mostrarem més endavant… I no només això, sinó que, a més, millora la qualitat de vida i el confort a casa gràcies a la capacitat de la cel·lulosa per regular la humitat ambiental, la protecció antiparàsits i que deixarà molt de soroll fora de la teva llar. Consulta les propietats de la cel·lulosa i la fitxa tècnicaNotaràs la diferència.

[vcex_button url=»https://www.aistercel.es/aislar-termicamente-tu-casa-con-aistercel/» title=»Contacta con Aistercel» style=»flat» align=»left» color=»black» size=»small» target=»self» rel=»none»]Pregunta sense compromís[/vcex_button]

El mejor servicio de aislamiento térmico en Barcelona, Catalunya

El mejor servicio de aislamiento térmico en Barcelona, Catalunya

¿Está buscando aislamiento térmico cerca de usted en Barcelona? La empresa de aislamiento térmico Aistercel en Barcelona ha brindado un servicio de reparación de aislamiento térmico profesional y confiable a nuestros clientes locales durante los últimos 20 años....