Com aïllar amb cel·lulosa: preguntes freqüents. Aistercel respon.

Com aïllar amb cel·lulosa? Com es fa? Necessita manteniment? Puc fer-ho a casa meva? A continuació publiquem el primer d’una sèrie d’articles amb l’objectiu de respondre a algunes de les preguntes que habitualment ens traslladen els que volen saber més sobre el procés d’aïllament tèrmic mitjançant l’insuflat de cel·lulosa. Marc Soriano, gerent d’Aistercel, respon directament també en el vídeo als tres primers grans dubtes: Quants forats són necessaris per aïllar parets? Com sabem que la càmera d’aire està completament plena? Quines són les característiques més destacades de la cel·lulosa?

Com aïllar amb cel·lulosa: quants forats cal fer a les parets?

El nombre de forats depèn de diversos factors: el tipus de casa, com està construïda, si hi ha o no altres materials a la càmera… Quan fem l’actuació es van comprovant les càmeres i, si hi ha altres materials que impedeixen la circulació de la cel·lulosa , caldrà fer més forats. També en farem més si la càmera és estreta, ja que això també dificulta que la cel·lulosa circuli. En principi cal comptar que sota de cada finestra sempre hi haurà un forat i que, en major o menor nombre, aquests sempre seran necessaris.

Com sabem que la càmera d’aire està totalment plena?

Quan ens vam plantejar com aïllar amb cel·lulosa, cal tenir en compte que la cel·lulosa es pot treballar amb pressió d’aire, ja que és un material molt volàtil que circula molt bé dins de les càmeres d’aire. Sempre cal veure com està feta la paret, si la càmera d’aire és contínua i, per tant, si el material es mourà bé per dins de la paret. Després prepararem la màquina d’insuflat de manera que treballi a una densitat determinada, cosa que ens assegura que la cel·lulosa quedarà compacta i omplirà completament la càmera. Sense manteniment futur. Aïllament tèrmic i acústic per a tota la vida.

Per què és recomenable aïllar amb cel·lulosa? És una material nou?

Nosaltres recomanem sempre utilitzar la cel·lulosa perquè, encara que a Espanya no es coneix com caldria, es tracta d’un material que porta ja entre 40 i 50 anys en el mercat europeu amb molt bons resultats. La cel·lulosa és principalment paper de diari reciclat tractat amb sals bòriques.

Les sals bòriques proporcionen protecció contra el foc (no propaguen les flames), eviten que insectes o rates es puguin menjar el material i també protegeixen contra els fongs, ideal, per tant, per a l’aïllament de teulades o cobertes. Un altre punt a favor d’aquest producte natural és que ens ajuda a regular el grau d’humitat ambiental i millora notablement els problemes de condensació de molts habitatges: s’han acabat les taques d’humitat per sempre!

La cel·lulosa és un aïllant natural de molt baixa petjada ecològica en el seu procés de fabricació i apta, com expliquen en aquest article d’Inarquía, per a projectes de construcció basats en l’estàndard PasivHaus, com en el cas de la casa EOS a Cardedeu, que si bé no responia estrictament a l’estàndard esmentat, sí que estava inspirat en ell i es va utilitzar cel·lulosa per a l’aïllament tèrmic.

Tens més dubtes? Vols saber com s’aïllaria tèrmicament la teva llar amb cel·lulosa?

[vcex_button url=»https://www.aistercel.es/aislar-termicamente-tu-casa-con-aistercel/» title=»Aislamiento térmico con celulosa» style=»graphical» align=»left» color=»black» size=»small» target=»self» rel=»none»]Pregunta sense compromís[/vcex_button]

El mejor servicio de aislamiento térmico en Barcelona, Catalunya

¿Está buscando aislamiento térmico cerca de usted en Barcelona? La empresa de aislamiento térmico Aistercel en Barcelona ha brindado un servicio de reparación de aislamiento térmico profesional y confiable a nuestros clientes locales durante los últimos 20 años....