Aïllar coberta de tipus volta catalana a Barcelona: com es fa?

Aïllar una volta catalana mitjançant l’insuflat de cel·lulosa en un habitatge a Barcelona. I encara que ja hem parlat d’això en anteriors publicacions, convé recordar que, segons la wikipedia, «la volta catalana és un tipus de volta paredada i una tècnica de construcció tradicional catalana que consisteix a cobrir el recinte o espai mitjançant una volta de maons col·locats per la part plana, és a dir, per la cara de superfície major que formen el llarg o soga i l’ample del maó, en comptes de fer-ho per qualsevol de les altres cares gruixudes«.

En el petit clip de vídeo que apareix al principi d’aquest article se sintetitza el procediment, responent de manera visual a la pregunta de com aïllar una volta catalana. Bàsicament, i com si es tractés d’un altre tipus de sostre o coberta, el procediment d’insuflat en càmera consisteix a accedir a l’espai per omplir-lo amb el material aïllant, en aquest cas la cel·lulosa. 

Al final del treball, i com pots veure en les imatges que apareixen a continuació, l’espai abans de l’actuació buit s’omple amb el que anomenem una manta de cel·lulosa. Sense perdre espai, pràcticament sense obra, aïllar la volta catalana amb cel·lulosa i començar a notar els efectes relacionats amb les propietats de l’aïllant i que podríem resumir en: protecció tèrmica a l’hivern i a l’estiu, protecció acústica i ambients més saludables gràcies a la capacitat per regular la humitat d’un material procedent de la fusta.

Aïllar una volta catalana amb cel·lulosa

El més difícil és l’accés i els nostres equips són experts en això. A partir d’aquí, simplement és fer córrer la mànega per repartir el material en forma de manta protectora que, com ja hem dit, proporciona protecció tèrmica i acústica, generant estalvis propers o superiors al 40% en les factures de climatització de l’habitatge. Sens dubte, la diferència és notable per als seus habitants perquè és precisament pel sostre o la coberta per on més energia s’acostuma a perdre, al costat de parets i finestres, si no es disposa d’un bon aïllament tèrmic.

La solució d’insuflat en cambra d’aire és ideal per a parets, sostres o per aïllar una volta catalana com en aquest cas. Un sistema apte per a gairebé tot tipus d’habitatge que permet abrigar-lo i  protegir-lo, tot millorant la seva eficiència energètica i generant estalvis molt destacables que, en funció a més de la zona climàtica de residència, pot traduir-se en molts, però que molts diners a l’any i per sempre. 

Per sempre perquè el sistema d’aïllament no necessita manteniment. No minva ni perd propietats amb el pas del temps. De fet, en un cas com el que ens ocupa, aïllar una volta catalana, cal destacar també les propietats antifúngiques de la cel·lulosa gràcies a les sals bòriques amb les quals el material és tractat durant la seva fase de producció. 

Tens una volta catalana al teu habitatge? Vols conèixer els beneficis d’aïllar amb cel·lulosa? Vols protegir casa teva contra el fred, la calor, el soroll i la humitat per condensació? No ho dubtis; pregunta sense compromís. Estarem encantats d’estudiar el teu cas.

[vcex_button url=»https://www.aistercel.es/aislar-termicamente-tu-casa-con-aistercel/» title=»Contacta con Aistercel» style=»flat» align=»left» color=»black» size=»small» target=»self» rel=»none»]Pregunta sense compromís[/vcex_button]

El mejor servicio de aislamiento térmico en Barcelona, Catalunya

El mejor servicio de aislamiento térmico en Barcelona, Catalunya

¿Está buscando aislamiento térmico cerca de usted en Barcelona? La empresa de aislamiento térmico Aistercel en Barcelona ha brindado un servicio de reparación de aislamiento térmico profesional y confiable a nuestros clientes locales durante los últimos 20 años....