Aïllament tèrmic amb cel·lulosa d’una masia: un exemple a Querol

Com millorar l’aïllament tèrmic d’una masia, la típica construcció rural especialment abundant a Catalunya. Habitualment, es tracta d’edificis antics, construïts amb materials naturals i amb tècniques ancestrals, de manera que la rehabilitació d’aquests immobles també s’hauria de fer respectant aquests paràmetres. Aquest és el cas de l’exemple que et presentem aquí. Entre els objectius, millorar l’aïllament tèrmic amb cel·lulosa d’una masia situada a Querol, un municipi de la comarca del Baix Camp, a la província de Tarragona.

Aïllament tèrmic amb cel·lulosa d’una masia: Bioconstrucció

L’empresa Quer Bioconstrucció és l’encarregada de la rehabilitació de l’edifici. És una companyia que només fa servir materials naturals com la calç, l’argila i altres productes d’origen mineral i vegetal, com la cel·lulosa, i que, a més, reutilitza i actualitza tècniques constructives antigues.

En el cas d’aquesta masia, construïda completament de pedra, l’empresa ha retirat la pintura plàstica que cobria les parets de l’interior i ha omplert les juntures amb morter de calç.

Aislamiento térmico con celulosa masia Querol exterior 2

A l’exterior, s’ha retirat el ciment Portland, perquè no permet la transpiració de l’edifici. Després s’ha superposat una capa de calç i closca d’arròs sobre la qual, al seu torn, s’ha instal·lat un bloc de cànem i calç.

Entre les dues instal·lacions s’ha deixat un espai de 15 centímetres que s’ompliran amb cel·lulosa d’Aistercel. La cel·lulosa Isocell està elaborada a partir de paper de diari, de manera que es tracta d’un element perfectament natural.

A més, permet un aïllament tèrmic i acústic perfecte, el seu coeficient de conductivitat tèrmica és extremadament baix i una resistència màxima al foc.

Insuflat de cel·lulosa a la coberta

La coberta de la masia és un altre lloc on s’ha insuflat cel·lulosa. L’empresa Quer Bioconstrucció ha retirat les teules i hi ha instal·lat una estructura de cànem i calç per regularitzar l’espai. A sobre s’ha col·locat una altra superfície d’encenalls de fusta i, al final, una capa de suro i les teules unides amb calç. Sota elles hi ha un buit de 20 centímetres que també s’ha omplert amb cel·lulosa.

Masia de Querol cubierta

L’insuflat de cel·lulosa a parets i sostre de la masia actuarà com una tercera pell per a les persones que resideixen a l’immoble. No només permetrà una transpirabilitat perfecta, sinó que també regularà la calor a l’estiu i el fred a l’hivern en un territori amb variacions tèrmiques gairebé extremes.

I tot això amb un considerable estalvi d’energía i, per tant, de diners. I és que amb una mínima inversió (per menys del que et podries gastar en un televisor d’ultra alta definició) podries aconseguir una llar energèticament eficientaconseguir un estalvi anual d’uns 800 euros en calefacció.

Si tu també vols beneficiar-te dels avantatges de la cel·lulosa com a aïllant de la teva llar, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. I sense compromís!

[vcex_button url=»https://www.aistercel.es/aislar-termicamente-tu-casa-con-aistercel/» title=»Aislamiento térmico con celulosa» style=»graphical» align=»left» color=»black» size=»small» target=»self» rel=»none»]Pregunta sense compromís[/vcex_button]

El mejor servicio de aislamiento térmico en Barcelona, Catalunya

¿Está buscando aislamiento térmico cerca de usted en Barcelona? La empresa de aislamiento térmico Aistercel en Barcelona ha brindado un servicio de reparación de aislamiento térmico profesional y confiable a nuestros clientes locales durante los últimos 20 años....